Пета национална научно-стручна конференција „Васпитавати културом: Ка друштву у ком су вредности важне“

Дана 24.06.2019. археолог конзерватор Завода, др Неда Мирковић-Марић учествовала је на Петој националној научно-стручној конференцији с међународним учешћем „Васпитавати културом: Ка друштву у ком су вредности важне“, коју су организовали БАЗart, Завод за проучавање културног развитка, Центар за драму у едукацији и уметности ЦЕДЕУМ и Мало позориште „Душко Радовић“ у Београду.

У оквиру округлог стола „Васпитавати културом у установи културе: Установа културе као учионица“, који се одржао у Атељеу 212 представила је публикацију и радионице „Мала школа археологије“, који су настали у оквиру IPA пројекта „Заједно за заједничку будућност и заједничко културно наслеђе“, у коме Међуопштински завод за заштиту споменика културе Суботица учествује као партнер заједно са Тир Иштван музејом из Баје и Градским музејом Суботица.

Као пример добре праксе у Установи културе Стари Град (Пароброд) у Београду претходно је одржала радионицу „Мала школа археологије“, на којој су учествовали просветни радници из различитих градова Србије.

Програм конференције: http://bazaart.org.rs/

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Пета национална научно-стручна конференција „Васпитавати културом: Ка друштву у ком су вредности важне“

Comments are closed.