РАДИОНИЦЕ “МАЛА ШКОЛА АРХЕОЛОГИЈЕ” У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “СТЕВАН СРЕМАЦ” У СЕНТИ

Дана 24.02.2020. у склопу пројекта IPA пројекта HUSRB 1602/32/0009 „Заједно за заједничку будућност и заједничко културно наслеђе“, који Међуопштински завод за заштиту споменика културе Суботица реализује у сарадњи са Тир Иштван музејом из Баје, у Основној школи „Стеван Сремац“ у Сенти oдржане су две археолошке радионице под називом „Мала школа археологије“.

Ученици петог разреда ове школе упознали су се са археологијом, значајним археолошким открићима у свету и својој најближој околини, радом археолога и конзерватора. Затим су практично, након кратког увода о животу људи у праисторији и начинима израде глинених посуда, покушали су да репродукују неке од ручних техника израде грнчарије док је друга радионица била посвећена конзервацији посуда и начинима ископавања на терену.

Радионицу је водила Неда Мирковић-Марић, археолог, уз учешће Милице Рајичић, дипл. археолога, Лене Ђурановић Сабо, Ивоне Киш Малиновић и Саше Гредељевића, архитектонских техничара Међуопштинског завода за заштиту споменика културе Суботица.

« 101 од 101 »

Did you like this? Share it!

0 comments on “РАДИОНИЦЕ “МАЛА ШКОЛА АРХЕОЛОГИЈЕ” У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “СТЕВАН СРЕМАЦ” У СЕНТИ

Comments are closed.