TOGETHER FOR COMMON FUTURE OF COMMON CULTURAL HERITAGE

У Баји је 06.03.2018. године одржана конференција отварања IPA пројекта „ЗАЈЕДНО ЗА ЗАЈЕДНИЧКУ БУДУЋНОСТ ЗАЈЕДНИЧКЕ КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ”.
На конференцији је поздравну реч држала Зита Ковач, директорка Музеја „Иштван Тир” из Баје након чега је Жиго Роберт поздравио све победничке пројекте које је музеј добио у овом позиву. Детаље о пројектима су поред директорке презентовали и партнери из Србије. Жужана Корхец Пап из Градског музеја Суботице је представила њихов удео у пројекту који ће се фокусирати на барокно сликарство а Леда Шилинг је одржала презентацију о програму рада МЗЗСК Суботица.
У оквиру овог пројекта ће стручњаци Завода написати 18 текстова о заштићеним објектима Суботице. Издања ће бити на 4 језика: српски, мађарски, хрватски и енглески. Такође ће се публиковати и две радне свеске за децу чију презентацију ће Завод одржати у оквиру радионица у основним и средњим школама.

https://www.subotica.com/vesti/predstavljen-projekat-zastite-zajednicke-kulturne-bastine-srbije-i-madjarske-id30741.html

https://youtu.be/uZFCRKm842o

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “TOGETHER FOR COMMON FUTURE OF COMMON CULTURAL HERITAGE

Comments are closed.